Saltar al contenido

Què és el web 2.0?

6 febrero 2009

El web 2.0 és el nou ecosistema format per blog,voice and video , el pas d’un sistema rígid molt bàsic format per aplicacions d’escriptori, a un sistema molt més flexible format per una plataforma interactiva en la que els usuaris creen una intel·ligència col·lectiva : creen, editen i comparteixen continguts.

El web depèn d’aquesta activitat col·lectiva, ells produeixen una xarxa d’interrelacions amb la qual s’enriqueixen els continguts del web.

Les aplicacions en xarxa guanyen més importància i actualment, la plataforma supera l’aplicació: amb el web 1.0 s’utilitzaven més les aplicacions d’escriptori com microsoft office i en canvi, amb el web 2.0 s’impulsa l’ús d’aplicacions com Google docs.

Una altra característica és el sistema descentralitzat: els llocs web petits tenen un gran poder, la gestió col·lectiva de la informació amb la qual tots gestionem i creem la informació, a més no són necessaris grans coneixements sobre informàtica o Internet.

I per últim, una altra característica del web 2.0 és l’ús del programari social o social media: plataformes on la gent interactua, comparteix, opina… una oportunitat perquè la gent digui la seva. Alguns exemples són: facebook, wordpress, blogger, podcast… entre molts altres.

Anuncios
No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: