Saltar al contenido

Web 2.0: un sistema d’unió.

6 febrero 2009

El ésser humà té la virtud o el defecte de preguntar-se constantment el perquè de les coses. Ens agrada absorbir informació, però al mateix temps ens costa. Les novetats ens fan intensificar les ganes de saber però també provoquen certa temerositat. Conceptes com telèfon mòbil, IPOD, mòdem, memòria USBRAMels situaven molt allunyats del nostre món particular. Amb el pas del temps, però, ja formen part del nostre vocabulari habitual ja sigui perquè hem fet el possible per adaptar-nos a les noves corrents tecnològiques o perquè, sense voler-ho, ens hem hagut d’enfrontar a elles per no quedar exclosos del segle XXI.

“Web 2.0” és un dels nous conceptes als quals hem de plantar cara i treure’n l’entrallat. La Web 2.0 es un servei que s’enmarca dins d’Internet i que es caracteritza fonamentalment pel pas d’un sistema rígid on la informació es distribueix des d’un punt de distribuició dominat pels mitjans de comunicació més destacats a un sistema flexible on la informació està descentralitzada i, en gran part, prové de persones anònimes que creen continguts i favoreixen la interacció social.

És en aquest context quan qualsevol persona passa a tenir un paper important, però al mateix temps, irrellevant. De què depèn? De que cada persona posi a disposició dels altres la seva creativitat, la seva imaginació, la seva qualitat, la seva experiència, la seva subjectivitat. No tothom està disposat a lluitar per aquest protagonisme, però això ha de ser una decisió personal, no imposada. Amb això vull transmetre la meva intenció de que tothom lluiti per esbrinar els nous mecanismes tecnològics i ningú marqui distàncies entre la seva pròpia època i l’actual. Tots els ciutadans som de la mateixa generació mentre mantinguem una relació entre nosaltres.

Web 2.0 no ha de ser un servei per distanciar a les persones: l’objectiu és unir-les.

Joan Fàbregas

Anuncios
No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: