Saltar al contenido

Fenomen Blog

13 febrero 2009

Formem part d’un nou món on nosaltres som els protagonistes, creem i compartim informació amb la resta sense importar la distància, el sexe, l’edat, l’origen, ni tan sols el nostre nom. El fenomen dels blogs ha revolucionat al món sencer permeten que gent de qualsevol racó del món pugui expressar-se, informar-se, comunicar-se amb un únic requisit: un ordinador amb connexió a Internet.

El blog (weblog/bloc),també anomenat bitàcola, es tracta d’una pàgina web formada per diferents entrades, és a dir, diferents pàgines d’un diari personal ordenades de manera cronològica inversa, de la més nova a la més antiga donant prioritat als continguts més recents, permetent penjar text,imatge,video i so. Dins del blog podem trobar hipervincles interns per accedir als continguts o bé enllaços externs a altres pàgines web d’interès. A més de seccions, calendaris, buscadors, llistes, blogrolls,entre moltes altres opcions al gust de l’usuari.

Al blog l’autor és qui posa els límits, ell és el creador dels continguts i l’única persona que gestiona el blog. És de fàcil ús i completament personal ja que no hi ha intermediaris, però a més a més permet la interacció entre els usuaris de la xarxa a través de comentaris en les entrades i que es puguin subscriure als continguts del blog mitjançant la sindicació de continguts: RSS (Really Simple Syndication).

Internet ofereix llocs on poder crear webs com: blogger, wordpress, la coctelera, zoomblog

 

 

Anuncios
No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: