Saltar al contenido

Periodisme ciutadà

22 febrero 2009

Actualment, els medis de comunicació tradicionals han passat a ser un segon plat pels ciutadans. Ja no tenen l’exclusivitat de la informació pel fet que hi ha milers de persones que informen i parlen sobre temes d’actualitat i d’interès en les seves pàgines.

Els ciutadans tenen les seves pròpies fonts, tothom diu la seva en el procés de recollir i difondre informació. Els mitjans de comunicació tradicionals s’estàn perdent, però aquest periodisme participatiu s’ha de veure com quelcom positiu: la participació activa dels ciutadans a l’hora d’informar sota la supervisió dels periodistes que filtren la informació i la ordenen. Tot i que els continguts, si no són revisats generen molts dubtes de fiabilitat .

Existeixen pàgines web escrites per periodistes ciutadans i ordenades per periodistes professionals com són : Bottup.com, OhmyNews o altres pàgines com: The printed blog, un diari digital fet a base de blogs.

  

Està clar que a partir d’ara la participació dels ciutadans serà imprescindible en el periodisme, estem vivint la transició del periodisme.

 

Anuncios
No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: