Saltar al contenido

Quan i on vulguis

1 marzo 2009

Gràcies a les noves tecnologies podem veure la televisió, escoltar música, connectar-nos a Internet, actualitzar el nostre bloc, entre moltes altres tasques quan i on vulguem.

Un dels serveis que ens dóna aquesta flexibilitat és el podcàsting que ens permet escoltar àudio quan i on vulguem: des de la pàgina web o bé descarregant-lo al nostre ordinador mitjançant la sindicació de continguts. Tant senzill com subscriure’ns al podcast i així cada vegada que s’actualitzi ens descarregarà automàticament els documents sonors al nostre equip.

El podcàsting és un fenomen força nou, va aparèixer fa 5 de la mà de Dave Winer i Adam Curry, els seus creadors. A partir d’aleshores el podcàsting s’ha convertit en una oportunitat per els usuaris, poder crear i distribuir documents sonors, poder-los descarregar de manera automàtica on vulguis, ningú posa els horaris, accés a continguts nous i exclusius només per a podcàsting i a més a més cal destacar la gran diversitat d’oferta que ofereix.

Per als medis de comunicació tradicionals també és una oportunitat ja que permet oferir d’una altra manera els seus programes i els dóna major capacitat de decisió als oients. Però, alhora també és una amenaça, s’ha de tenir en compte que gràcies al podcàsting la ràdio perd l’exclusivitat de la informació, ja no és la única encarregada de la comunicació sonora perquè qualsevol ciutadà pot ser l’emissor i produir comunicació sonora i podcast.

Però aquestes facilitats no poden ser tant bones, la ràdio, al perdre l’exclusivitat està perdent audiència. Juguen en la seva contra molts factors que afavoreixen al ciutadà i la connexió en directe de la ràdio es començarà a perdre. Haurem de tenir en compte factors com la diversitat de temes que ofereixen els podcasters independents que la ràdio no ofereix pel fet de ser generalista, la proximitat entre els podcasters i els ciutadans ja que som nosaltres mateixos. Si no puedes con el enemigo, únete a él.

Alguns exemples de podcastings són: podcastellano, podcatalà, o bé comunicando podcast que va ser el primer podcast en Castellà.

Anuncios
No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: